tisdag 28 juni 2016

Gästbildbloggare Robert

Robert Lundberg som jobbar som skådespelare på Teater Blanca fotar också väldigt mycket och så här när det är sommar och lågsäsong på teatern tänkte jag bjuda på hans bilder här på bloggen.

Robert finns på Instagram under namnet mr_flumberg_candy för den som vill se ännu mer av hans fantastiska bilder.

Den här veckan är den gemensamma nämnaren vatten.


Kvällshimlen speglar sig i Fyrisån


Domkyrkan gånger två

Små små andungar i Fyrisån


Tullhusets spegelbild Islandsfallet

Vattenspegel efter regn utanför Blanca


onsdag 15 juni 2016

Fullt hus på Karin Boye-kvällen

Det var fullsatt när Teater Blanca och Litteraurcentrum Uppsala bjöd in till diktkväll tillägnad Karin Boye.

Konferencier för kvällen var Stina Rosén som vanligtvis är ljudtekniker och för en gångs skull tog klivet ner på scengolvet och på svenska, engelska och tyska presenterade alla medverkande.

Stina var konferencier och presenterade de medverkande
Teater Blancas ensemble var först ut med ett program med omkring 20 Boyedikter och -strofer. Chatarina hade tonsatt en av dikterna som framfördes av Teater Blancas egen damkör. Det var väldigt stämningsfullt med alla skådespelarna klädda i svart och vitt utspridda på scenen. De gav varandra support och med så många på scenen fick orden mer tyngd och allvar. Det kändes inte så skört som det hade kunnat bli med en ensam person mitt i strålkastarljuset.

Alla Blancas skådespelare bar svarta och vita kläder som passade fint till den svart-vita scenografin

Pelle skötte trummorna som vanligt
Agnes och Joel sjöng och spelade vid flera tillfällen under kvällen bland annat på det speciella instrumentet amerikansk dulcimer.

Agnes och Joel spelade och sjöng
Under kvällen lästes Boyes (och andras dikter) på bland annat tyska, spanska, beluchi/urdu och engelska.

Agnes med dulcimeren och några andra av kvällens medverkande poeter
Nästa poesikväll, som blir den femte i samarbetet mellan Teater Blanca och Litteraturcentrum Uppsala, går av stapeln under hösten. Håll utkik här!

onsdag 1 juni 2016

Diktkväll tillägnad Karin Boye

Man skulle kunna tro att efter ett år med föreställningar av Måsen kombinerat med filmpremiär skulle vi unna oss att ta sommarlov. Men nej då. Vi har fullt upp att repetera dikter.
Tisdagen den 14 juni kl 19.00 är det nämligen dags för nästa poesikväll arrangerad av Litteraturcentrum och Teater Blanca. Som vanlig håller Teater Blanca i en akt av kvällen och gör mer av dikterna än att bara läsa dem. Det blir snarare en liten diktföreställning i miniformat med både sång, musik och djupaste inlevelse. Andra akten består av uppläsningar av Karins dikter på många olika språk.

Foto Stina Rosén
Tidigare har Teater Blanca och Litteraturcentrum haft mycket uppskattade diktkvällar tillägnade Tomas Tranströmer, Gunnar Ekelöf och Elsie Johansson.


Välkomna!